Braziliaans jiu jitsu
Zwolle
bjj braziliaans jiu jitsu zwolle

Braziliaans jiu jitsu

Braziliaans jiu jitsu, ook wel bekend als BJJ, is een martial art en vechtsport die zich richt op het gebruik van houdgrepen, worpen en submissions om een tegenstander te overmeesteren. Het is afgeleid van het traditionele Japanse judo en is vooral bekend geworden door de successen van de Gracie familie in de sport van mixed martial arts.

BJJ wordt voornamelijk op de grond beoefend en maakt gebruik van technieken om de tegenstander te verzwakken en te onderwerpen, zoals chokes, armbars en klemmen. Het doel is om de tegenstander te dwingen tot opgave of om zichzelf in een dominante positie te manoeuvreren om een submission aan te kunnen bieden.

BJJ effectieve zelfverdediging 

BJJ is een zeer effectieve martial art voor zelfverdediging en is ook populair als sport voor competitie. Er zijn veel organisaties en evenementen die BJJ toernooien organiseren, waaronder de International Brazilian Jiu-Jitsu Federation (IBJJF) en de Abu Dhabi Combat Club (ADCC).

BJJ is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden. Het is een uitdagende en opwindende martial art die zowel fysiek als mentaal vereist, en het biedt veel mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, zelfverdediging wilt leren of gewoon op zoek bent naar een leuke en effectieve manier om in shape te blijven, BJJ is een geweldige keuze.

Contact

MELD JE AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

Gebruik het aanmeldformulier hiernaast om je aan te melden voor een gratis proefles, geheel vrijblijvend! Geef aan op welke dag je wilt beginnen.
(zie ons lesrooster) en of je nog bepaalde vragen hebt.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je aanmelding.

Wij zien je graag op de mat!

Stel een vraag

Kies een dag voor de proefles
Maandag 19:00 - 20:00
Woensdag 19:00 - 20.00
Zaterdag 10.00 - 11:00