Waarom Braziliaans Jiu Jitsu de sport voor jouw is!

WIJ ZIJN DÉ GYM IN ZWOLLE VOOR BRAZILIAANSJIUJITSU (BJJ).
WEES WELKOM & VOLG EEN PROEFLES! 

Braziliaans Jiu Jitsu is een bewezen effectieve vechtsport die een echte sportieve uitdaging is en geschikt is voor iedereen!

  1. ZELFVERDEDIGINGSPORT

    90% van de straatgevechten eindigt op de grond. Wat is er dan beter dan de perfecte tools te bezitten waarmee jij in die situatie de controle hebt?

    BJJ geeft je mogelijkheid om iemand te controleren op een manier die jij bepaalt, zonder jezelf in gevaar te brengen.


  2. BJJ IS EEN BEWEZEN SPORT

    BJJ is beroemd geworden met de ‘Gracie challenge (Wikipedia)’. Vanaf 1920 al daagde de Gracie familie iedereen uit tot een open gevecht om te bewijzen dat BJJ de meest effectieve stijl ter wereld is. Op die manier versloegen ze boksers, karateka, hapkido beoefenaars etc.

    Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van de Ultimate Fighting Challenge, oftewel de UFC, die door Royce Gracie in de eerste edities met overmacht gewonnen werd.

3. Jiu Jitsu bevordert je uithoudingsvermogen zowel Fysiek als Mentaal

De studie van het Gracie jiu-jitsu vindt zowel op fysiek als mentaal niveau plaats. Studenten van de krijgskunst profiteren van een sterk toegenomen conditie, probleemoplossend vermogen en zelfbewustzijn. Daarnaast profiteer je van een open en hechte groep van gelijkgestemden waarmee je samen de technieken leert.

4. LICHAAMSBEHEERSING

Met BJJ leer je enorm veel over de mechanieken in je lichaam en hoe je die kunt inzetten tegenover iemand anders. Niet voor niets wordt BJJ vaak ‘human chess’ genoemd. 

5. GESCHIKT VOOR IEDEREEN


BJJ is de sport van controle over de ander.  BJJ geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. Het unieke van BJJ is dat je de technieken leert die passen bij je lichaamsbouw. Sommige mensen zijn groter en zwaarder en zullen zich meer richten op druk en controle. Ben je kleiner, dan richt je je meer op techniek en snelheid. 

6. ZELFVERTROUWEN         

Je kunt jezelf verdedigen, je conditie is enorm vooruit gegaan, je lichaamsbeheersing is beter, en je hebt er een vriendenkring bij. Maar uiteindelijk voel je je vooral goed, omdat je dit allemaal bereikt hebt en nog veel meer kunt bereiken!

7.HET IS LEUK OM TE DOEN!     

 BJJ heeft enorm veel diepte. De basis leer je in een paar maanden, maar je kunt tientallen jaren doorgaan om alle facetten van de sport werkelijk te leren. Je begint met een paar basistechnieken, maar de uitdaging is om deze toe te kunnen passen op iemand die dat niet wil. En naarmate je verder komt leer je steeds beter wanneer je welke technieken kunt toepassen, erop te variëren en te combineren.

Marshlands Starters

Marshlands Starters waarin de basisprincipes en bewegingen geoefend worden van BJJ (Brazilaans jujistu).
In 12 lessen wordt de focus gelegd op de belangrijke aspecten en technieken van bjj.

Gebruik het aanmeldformulier op deze pagina om je aan te melden voor een gratis proefles, geheel vrijblijvend!

Geef aan op welke datum je wilt beginnen.  

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je aanmelding.

Wij zien je graag op de mat!